utorak, 12. ožujka 2013.

Što se događa s Harterom?


Danas je u Novom listu izašao članak o Harteri, a nakon pročitanog je jasno da niti u organizaciji ne znaju ništa hoće li biti što od ovogodišnjeg festivala. 


Tko prati zbivanja oko Hartere jasno mu da je da se teško zatvara financijska konstrukcija festivala, što je potvrđeno od Mrleta koji je kazao da je od grada Hartera dobila 75 tisuća kuna, a ozbiljan izvođač košta preko 20 tisuća eura.

Prijašnjih godina pretprodaja je krenula već u prosincu, s potvrđenim datumom, ali bez najavljenih imena. Ove godine niti je službeno objavljen termin niti krenula prodaja ulaznica, a samo je četiri mjeseca ostalo do dosadašnjeg termina festivala (sredinom srpnja) - da ne govorim kako je u zadnji čas teško doći do ozbiljnijeg bookinga izvođača koji imaju unaprijed dogovorene turneje.

U nedavnom Mrletovom intervju za portal Soundguardian moglo se pročitati da će se Hartera održati u istom terminu (od 18. - 20. srpnja) kad i festival kreativne industrije Republika, nova manifestacija u Rijeci. 




Danas se u Novom Listu može pročitati da je za termin festivala Mrle potvrdio drugi vikend srpnja (od 12. do 15.), što se moglo naći i putem stranice Ministarstva turizma prije ove potvrde. Malo je reći da su upitnici iznad glave nakon jedne informacije Soundguardianu, a druge za Novi list. 

Osjetilo se na prošlogodišnjem izdanju Hartere da je bivša tvornica papira izgubila na svojoj magičnosti koja ju je krasila prethodnih godina, što se moglo očekivati nakon što se sve više govorilo o nedostatku financija i sklapanja festivala u zadnji čas. Ako je tako bilo prošle godine, pitanje je što će biti ove ako je situacija ovakva kakva je.

Nadajmo se da nećemo ostati samo na stranim festivalima, već i da će domaći organizatori nešto poduzeti.


Nema komentara:

Objavi komentar