petak, 8. ožujka 2013.

Exit festival gradi svoju novu priču


Turbulencije koje su se odvijale u posljednjih nekoliko mjeseci oko Exit festivala izgleda da se polako smiruju, a novo vodstvo u organizaciji vidljivo pokušava pojačati priču s novim konceptom - petim danom, manje pozornica i sloganom: 'Revolucija'.


Ovogodišnji Exit broji svoje 13. izdanje, vrlo respektabilna brojka za bilo kakav događaj, a kamoli ne za festival koji je u prethodnih 12 godina rastao iz godine u godinu i koji se prometnuo u jedan od najboljih u Europi.

Pitanje je što će biti sa ovogodišnjim Exitom: redovna cijena ulaznice je skuplja (cca 120 eura) nego prijašnjih godina, a u regiji je platežna moć još slabija. Pričajući s ljudima i promatranjem zbivanja oko Exita primjetno je zasićenje festivalom i nedostatak i 'buke a.k.a. hypea'. 

Spominje se i smanjenje broja pozornica, što nije nužno pogubno znajući da su neki stage-evi više bili kao 'ukras' na Tvrđavi, ali novost je što će se neki programi odigravati u gradskoj jezgri Novog Sada.





Trenutno najnapuhaniji festivalski događaj ljeta u Hrvatskoj, Ultra Europe u Splitu i Hvaru, terminom se preklapa s Exitom (drugi vikend srpnja), no ne mislim da će to nešto bitno utjecati na posjećenost Exita, tj. ne mislim da će to biti glavni problem mogućeg fijaska.

Kako god bilo, Exit je jako bitan festival za ovu regiju i zbog svoje veličine i utjecaja najbitniji glazbeni događaj u ex-yu bez premca. Nadam se da će nova priča prije biti odskočna doska nego propadanje u zemlju.


Trenutno potvrđeni line up:
Atoms For Peace
Snoop Dogg a.k.a. Snoop Lion
Bloc Party
DJ Fresh (LIVE)
Seth Troxler
Dubfire
Friction & MC Linguistics
SKiSM
The Prototypes
Inspector Dubplate
Brookes Brothers
Dub Phizix & MC Strategy
Deniz Kurtel
Pan-pot
Matador LIVE
Apollonia (Shonky, Dan Ghenacia & Dyed Soundorom)
Subb An back2back Adam Shelton

Pretprodajna cijena petodnevne ulaznice trenutno iznosi 440 kn i moguće ju nabaviti u svim Dallas Shopovima u Hrvatskoj.

Nema komentara:

Objavi komentar