ponedjeljak, 17. lipnja 2013.

Izvođači na koje treba obratiti pozornost ovoga ljeta


Ptice na grani već duže vrijeme cvrkuću o atraktivnim festivalima i izvođačima koji će nastupiti u naredna tri mjeseca diljem Lijepe naše. O festivalima sam pisao u više navrata, a sad je vrijeme da izdvojim drage producente i izvođače koji možda nisu u prvom planu, a koje treba definitivno istaknuti.


KATE BOY (FOR festival)



Dok je gost FOR festivala Nicolas Jaar talent svjetskih razmjera i ne trebam ga previše predstavljati, što mi je uživo dokazao lani na Dimensionsu, australsko-švedski kvartet Kate Boy mi je jedno od otkrića u zadnje vrijeme. Vrsni koncertni promotor, CEO labela Modular i osnivač FOR-a festivala Stephen Pavlovic (naših je korijena) dovodi na Hvar 21. lipnja pravu electronic-pop poslasticu. Skandinavski zvuk <3








______________________________________________________________________


JOHN TALABOT (Hideout / Stop Making Sense / Unknown)



Ponosni nosioc laskave titule najboljeg lanjskog albuma John Talabot nastupit će prvo na Hideoutu, mjesec dana kasnije na Stop Making Sense-u, a za kraj ljeta na Unknownu. I dobro je što je tako, ovaj Španjolac ima definitivno što za ponuditi sa svojim eklektičnim izborom glazbe.




________________________________________________

H.U.V.A. Network (Life Celebration festival)



Dvojica poznatih melodičnih progressive-chill-trance producenata Solar Fields i Aes Dana tvore projekt H.U.V.A. Network, a trebali bi samostalno i pod zajedničkim projektom nastupiti početkom srpnja na Life Celebration festivalu na tvrđavi Punta Christo. H.U.V.A. Network je prava kombinacija njihovih solo radova.





_________________________________________________

BONOBO (Soundwave / Outlook)



Pakleni line up složili su organizatori Soundwave festivala, na kojem nastupaju DJ Shadow, Lapalux i DJ Yoda između ostalih, no nakon jednog od albuma godine, "The North Borders", Bonobo mi je dogurao visoko na listi prioriteta za poslušati što prije!




_________________________________________________

CHYMERA (Somewhere In The Woods festival)



Od javnosti vrlo podcijenjeni irski producent Chymera stiže ponovo u okolicu Rijeke gdje je već jednom gostovao (Stereo Dvorana, 2009.) i oduševio sa melodičnim technom koji je njegov trademark.




_______________________________________________

EXTRAWELT (Lost Theory Festival)



Nekima će možda biti čudno što se njemački minimalistično-tech-houseidni dvojac Extrawelt nalazi na line upu trance festivala Lost Theory, no bolji poznavatelji scene znaju da se ovaj duo krije iza minimal-tech-psy projekata Midi Miliz i Spirallianz, što ih stavlja u "domaći" položaj na festivalu koji njeguje trance kulturu. 









_________________________________________________

OZRIC TENTACLES (Future Nature festival)



Možda na popisu strše budući da im se pripisuje rock predznak, no Ozric Tentacles stilski pripadaju više psihodeličnoj kulturi nego mnogi drugi elektronski psihodelični izvođači. Štinjanski trance festival Future Nature slavit će Zemlju (moto ovogodišnjeg izdanja) uz jakog headlinera!








__________________________________________________

PHAELEH (Outlook festival)




Kad već izdvajam neke izvođače koje treba definitivno poslušati, onda bih s bogatog Outlookovog line upa izdvojio britanskog chill-dubstep producenta Phaeleha, koji 1. srpnja izbacuje svoj drugi album "Tides". Ovo je singl skinut sa novog albuma:








_________________________________________________

OMAR-S (Dimensions festival)




I ove godine program Dimensions festivala nudi pregršt kvalitetnih i nerazvikanih imena, a meni se jako sviđa što se Omar-S našao na line upu. Vrhunski house producent, čije stvari voze - poput priložene:







__________________________________________________

TALE OF US (Unknown festival)




Ako je sa Outlooka i Dimensionsa teško nekoga izdvojiti, što onda reći za Unknown?! Na tom popisu se nalazi barem 20 imena koje podjednako želim čuti, no kad sam se već odlučio na ovu temu, predstavit ću ludi talijanski dvojac Tale Of Us!





Nema komentara:

Objavi komentar