ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

Ovogodišnja blijeda slika nekadašnje sjajne Hartere



Izašao je program ovogodišnje Hartere, a sudeći po mišljenju većine, sa kojom dijelim stav, možda je trebalo preskočiti ovogodišnje izdanje.


Bed mi je bilo gledati najavu line upa ovogodišnje Hartere te nikakvu komunikaciju organizacije na društvenim mrežama sa fanovima nekoć sjajnog riječkog festivala. Izgleda kako su slavni dani, u kojima smo uživali u nastupima Trentemollera, Royksoppa, Moderata, Roisin Murphy, Sashe, Hercules and Love Affair, iza nas. Što se dogodilo?

Dogodilo se to da Hartera već koju godinu stagnira, festival više nije financijski isplativ (pitanje je ako je ikad bio) i preživljava samo uz pomoć sponzora i Grada, koji daje crkavicu (75 000 kn), a izdašnih sponzora nema više na vidiku. 

Ako je Hartera bitan festivalski projekt za Rijeku koja se diči sa svojom urbanošću, zašto je Grad više financijski pomogao prvo izdanje festivala Republika (spominje se cifra od 500 000 kuna), u sklopu kojeg ide Hartera, nego prijašnjih godina festival koji se etablirao na festivalskoj mapi Hrvatske i šire? Nekako sam dojma da je "politika" ovdje odigrala svoje.


Rikard Benčić - jedna od lokacija Republike na kojoj će govoriti brojna eminentna imena iz svijeta aktivizma i interneta


Podržavam Republiku, programsku shemu te avangardni naslov koji uz događaj ide (festival kreativne industrije), no treba tek za vidjeti kakvu će korist od ove manifestacije lokalna zajednica imati. Volio bih da grad počne živiti duh aktivizma i interneta, te da je ovo platforma za razvijanje svega što Republika predstavlja.

Btw. program ovogodišnje Hartere, koja će se održati 19. i 20. srpnja, izgleda ovako:

19.07., Makina - brod Arca
Seraphim Codex, DJ Wan, DJ Fryer
Ulaz besplatan

20.07., bivša tvornica papira
Glavni stage: Pat Mahoney (LCD Soundsystem), Doorly, Eli & Fur, Marmat, Jan Frensin, FM
Elektrana stage: Appaloosa, Jonty Skrufff, Dead Trash Superstar, Konrad Medvedov, Mile Hund
Limitiran broj ulaznica u pretprodaji po 50kn (Dallas Music Shop), na dan 70kn.





Nema komentara:

Objavi komentar