četvrtak, 1. kolovoza 2013.

Ništa od Discotheque Riva, jačaju dionice za The Prodigy


Što sam stariji onaj zloguki prorok u meni je sve tiši, barem kad se radi o javnom djelovanju. No, privatno s prijateljima i dalje komentiram događaje na sceni, a jedan od tih primjera je, dozvolite da se poslužim kladioničarskom terminologijom, "kvota 1,01" otkazivanje nastupa Underworlda u Splitu. 


Nije samo Underworld otkazao svoj dugoiščekivani, premijerni nastup u Lijepoj našoj, već je otkazana Discotheque Riva, događaj koji je prijašnjih godina u špici ljeta imao vrlo pristojnu posjetu usred splitske Rive.

Izgleda kako nova vlast nije imala sluha na upit organizatora "o besplatnom ustupanju Rive" i "pomicanju rokova za plaćanje osiguranja u iznosu od 500 tisuća kuna". Jel' to znak da je Split napokon, s novom vlašću, odlučio raditi po ps-u? Ne znam, ipak nisam politički kolumnist, pa tu ocjenu prepuštam kompetentnijima.

Kako god bilo, Split je izgubio Discotheque Rivu, ali zato je dan prije nesuđenog događaja, u srijedu 7. kolovoza The Prodigy na Terraneu. Ako je netko planirao posjetiti Split kako bi poslušao pionire elektronike Fatboy Slima i Underworld, možda se The Prodigyju, odnosno organizatorima šibenskog Terranea osmjehnula sreća s ovim otkazivanjem. "Dok nekome ne smrkne..."





3 komentara:

  1. E moj splite,da nije ultra zakupila održavanje
    za 4 godine, ostali bi na "golim" cajkama.
    Problemi s Watersovim koncertom,otkazivanje diskoteke riva...Nije slučajno :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Htjeli su im pred koncert isključit struju,Hajduk je morao igrati u nedjelju
    navečer a koncert s takovom produkcijom u utorak(mada je stadion zakupljen za 6
    dana i to se znalo još prošle godine,pa pretpostavljam da zato i nije bilo
    raketa iza pozornice na otvaranju koncerta kao što je bilo na koncertu tri dana prije u belgiji).Što se tiče samog organizatora,kriv je što je svatko s bilo kojom
    kartom mogao otići na bilo koji sektor!Šta bi tek bilo da je bilo desetak tisuća
    ljudi više!?Šteta za ovakv top koncert i događaj.Šteta za Split,mada sam iz zagreba htio sam uz Watersa i na Underworld.Na kraju mogu bit sretan što je Waters
    održan.

    OdgovoriIzbriši