četvrtak, 7. veljače 2013.

Firma iza glazbene aplikacije Shazam sklopila deal s Beatportom


Odličan dogovor je postignut između britanske firme koja stoji iza glazbene aplikacije Shazam i Beatporta, najpoznatijeg online glazbenog servisa orijentiran prema plesnoj glazbi.


To u praksi znači da će Beatportovih 1,5 milijuna plesnih stvari dospjeti u bazu podataka glazbene aplikacije Shazam, koju koristi više od 250 milijuna korisnika. Ako slučajno netko možda ne zna, Shazam je besplatna aplikacija koja mobilnim korisnicima daje mogućnost otkrivanja i tagiranja pjesama koje se nalaze u bazi podataka Shazama (čitaj: oko 25 milijuna pjesama).

Ovo je jako bitna stvar za dance zajednicu ne samo zbog toga što će korisnici moći saznati koje pjesme sviraju u pozadini kad su negdje vani ili u setu, već će korist iz toga izvući i producenti pjesama koje će korisnici upoznati.

Imam instaliran Shazam na svojem mobitelu, ali aplikaciju sam koristio par puta i to samo da isprobam da li mi prepoznaje neku od pjesama. Sad kad je sklopljen taj dogovor, a Beatport vješto izbjegavam, možda ću napokon naći ime jedne pjesme koju je Satoshi Tomiie pustio u jednom setu. Radi se o potrazi koja traje godinama.




Nema komentara:

Objavi komentar