utorak, 22. siječnja 2013.

Technoviking tuži autora video snimke


Legendarni 4-minutni video Technovikinga na Youtubeu jedan je od najkultnijih clipova među partijanerima, a autor te video snimke Matthias Fritsch trenutno se nalazi na berlinskom sudu zbog tužbe Technovikinga.


Video je Fritsch snimio na Fuckparadeu u Berlinu 2000., prvo je clip bio postavljen na njegovom webu, a 2006. ga objavljuje na Youtubeu. O kakvom se fenomenu radi dovoljno je spomenuti više od 16 milijuna pogleda originalne snimke na Youtubeu, brojne parodije, izbacivanje figurica na tržište i ostalog merchandisea.

Fritsch je optužen zbog kreiranja i publiciranja Technovikinga, odnosno polaganja prava na brand te da od njega zarađuje puno novaca. Ukoliko izgubi parnicu, kreator videa će morati povući sav originalni sadržaj povezan s Technovikingom. Ukoliko to ne učini, prijeti mu kazna od 250 tisuća eura i 6 mjeseci u zatvoru.

I ako Fritsch izgubi na sudu, pitanje je što će biti sa sadržajem koji su kreirali drugi ljudi? I da se kojim slučajem i to mora maknuti s interneta, legenda Technovikinga teško da može izblijediti.




Nema komentara:

Objavi komentar