srijeda, 3. travnja 2013.

DJ Shadow stiže na Soundwave festival!


Zvjerski line up imat će Soundwave koji je danas objavio kako na ovogodišnji festival, koji traje od 28. do 22. srpnja u Tisnom, stiže legendarni američki umjetnik DJ Shadow!


Nedavno se puno pisalo o tome da je DJ Shadow potjeran sa stagea od promotora u Miamiju, dobivši s tim potezom veliku naklonost svjetskog auditorija jer nije htio puštati što promotor hoće i tako prestao sa svirkom.

Ovaj multitalentirani umjetnik poznat je po raznovrsnom opusu, od trip-hopa, hip-hopa, breakbeata do apstraktne i eksperimentalne elektronike, na sceni djelujući preko 20 godina. Uz solo karijeru (izdao četiri studijska albuma, posljednji "The Less You Know, The Better" prije dvije godine), poznat je njegov rad za UNKLE u vrijeme najveće popularnosti benda.



No, nije DJ Shadow jedini interesantan koji je danas potvrđen za ovogodišnji Soundwave; treba obratiti pozornost na Lapaluxa, britanskog producenta sa etikete Brainfeeder koju drži Flying Lotus, a koji je nedavno izdao odličan album prvijenac " Nostalchic". 



Kad se tome pridoda Bonobo live i niz drugih umjetnika (vidjeti na plakatu), mogu reći da Soundwave po pitanju alternativnije elektronike ima najzanimljiviji line up ovoga ljeta.







Nema komentara:

Objavi komentar